Η δεσποινίς Έλζε - Schnitzler, Arthur 1862-1931 (microMega, 2015)
Η δεσποινίς Έλζε,κόρη ενός διαπρεπούς Βιεννέζου δικηγόρου στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής,βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο δίλημμα:να σώσει την οικογένεια ή την αξιοπρέπειά της;Και τι μπορεί να σημαίνει η λέξη "αξιοπρέπεια" για μια νεαρή κόρη καλής οικογενείας που περνάει τις διακοπές της σ' ένα σαλέ στη βόρεια Ιταλία το 1912;Μέσα από έναν συγκλονιστικό εσωτερικό μονόλογο,ο Σνίτσλερ καταδύεται στη γυναικεία ψυχή,φωτίζοντας ταυτόχρονα την υποκρισία και τις συμβάσεις μιας ολόκληρης εποχής.