Ο κοντορεβυθούλης - Perrault, Charles, 1628-1703 (Αξέχαστα παραμύθια, 2018)
Κάποτε ζούσε ένας ξυλοκόπος με τη γυναίκα του και τα εφτά παιδιά τους.Το μικρότερο όμως όταν γεννήθηκε ήταν τόσο κοντό ίσαμε ένα δαχτυλάκι.Γι' αυτό και το φώναζαν Κοντορεβυθούλη. Όσο όμως ύψος τού έλειπε, τόση εξυπνάδα είχε. Όταν λοιπόν η οικογένειά του βρέθηκε σε μεγάλη φτώχεια και οι γονείς του ένιωθαν απελπισμένοι, κατάφερε με την εξυπνάδα και την αισιοδοξία του να ζήσουν όλοι μαζί καλύτερες μέρες.