Κόκκινα χείλη φίλησα : μυθιστόρημα - Χατζητρακόσας, Γιάννης 1964- (Διαδρομή στη σύγχρονη λογοτεχνία, 2008)
Στη Σκόπελο, τα πρώτα τραπεζάκια κάνουν δειλά την εμφάνισή τους κάτω από τις μουριές του λιμανιού. Μέρες τώρα ο αέρας μυρίζει αλλιώτικα και το καλοκαίρι μοιάζει να έχει μπει για τα καλά, θέλοντας να υποδεχτεί με το πιο ηλιόλουστο πρόσωπό του τον Ανδρέα και τη Μάρθα που θα περάσουν λίγες μέρες ξεκούρασης στο μαγευτικό νησί. Τίποτα δε φαίνεται να μπορεί να ταράξει την ηρεμία και την ξεγνοιασιά του ζευγαριού, μέχρι τη στιγμή που η Μάρθα θα γνωρίσει τον Αλέξανδρο και θα τον ερωτευτεί με την πρώτη ματιά. Όμως ο χρόνος δε γιατρεύει πάντα τις πληγές. Και όταν μετά από λίγο καιρό το ζευγάρι θα ξαναβρεθεί στο νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές, άραγε θα κρατηθούν τα προσχήματα ή όλα θα αποκαλυφθούν με φόντο πότε τις καταγάλανες παραλίες του νησιού και πότε την ασημένια φεγγαρόστρατα πάνω στη θάλασσα...