Οι αυθεντικές συνταγές : κρεατικά - Τσελεμεντές, Νίκος, 1878-1958 (Εκδόσεις Έθνος, 2016)
Ευαγγέλιο για 10 γενιές νοικοκυρών, ο οδηγός Μαγειρικής του Νικ. Τσελεμεντέ, όχι μόνον ταυτίστηκε με όλα τα βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, αλλά καθόρισε τις γευστικές προτιμήσεις των νεοελλήνων. Οι εποχές αλλάζουν, αλλά οι γεύσεις μένουν. Οι συνταγές του μεγάλου σεφ, χρειάστηκαν μόνο προσαρμογή στη γλώσσα, στις μονάδες μέτρησης και στον τρόπο σερβιρίσμακ^για να κατακτήσουν και πάλι το τραπέζι μας. Απολαύστε τις! Δεν θα χρειαστείτε καμία βοήθεια, εκτός βέβαια από εκλεκτά υλικά. Ο Ν. Τσελεμεντές ενδιαφερόταν πάντα για την αστική κουζίνα όμως δεν μπορούσε παρά να "υποκύψει" στην πλούσια παραδοσιακή κουζίνα. Πολλές από τις συνταγές του, ήταν βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές και αυτές περιέχει αυτός ο τόμος. Στο τέλος του θα βρείτε αυθεντικές Μικρασιάτικες συνταγές που ολοκληρώνουν τον τόμο αφιέρωμα στα Πολίτικα και Παραδοσιακά του μεγάλου chef.