Αιγαίο : / διαδρομές από το χθες στο σήμερα - Βρέττα, Σάντρα (Ποταμός, 2006)
Το βιβλίο συνθέτει ψηφίδα-ψηφίδα την πολυχρωμία του Αιγαίου με μια ποικιλία θεμάτων, όπως οι πολιτισμοί που γεννήθηκαν στην περιοχή, η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, το μάρμαρο των Κυκλάδων, τα κυκλαδικά ειδώλια και η γλυπτική, τα κοχύλια και τα βότσαλα, τα καράβια, η ξυλοναυπηγική και οι ναυτικοί, οι πειρατές, οι ψαράδες και οι σφουγγαράδες, οι φάροι, οι άνεμοι και οι ανεμόμυλοι, οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια, οι ξερολιθιές και οι περιστερώνες... Τα μικρά κεφάλαια για το κάθε θέμα συνδυάζονται με την πλούσια εικονογράφηση από φωτογραφίες, ανάμεσά τους και μερικές του Άρη Κωνσταντινίδη, της Βούλας Παπαϊωάννου και του Κώστα Μπαλάφα, από αρχαίες τοιχογραφίες, παλιές γκραβούρες και αφίσες αλλά και έργα συγχρόνων Ελλήνων ζωγράφων. Επίσης παρεμβάλλονται αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων και ιστορικών ντοκουμέντων, ενώ περιλαμβάνεται χρήσιμος οδηγός στα μουσεία που είναι σχετικά με το Αιγαίο. Το βιβλίο μας ταξιδεύει νοερά στην ατμόσφαιρα και την ιστορία του Αιγαίου και μας βοηθάει να βλέπουμε περισσότερα πράγματα όταν ταξιδεύουμε στ' αλήθεια.