Τρελαντώνης - Δέλτα, Πηνελόπη Σ., 1874-1941 (Βιβλιοθήκη Πηνελόπης Δέλτα, 2012)
Ο Αντώνης και τα τρία αδέρφια του,η Αλεξάνδρα,η Πουλουδιά και ο Αλέξανδρος-που ζουν μόνιμα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου-, φιλοξενούνται για τις καλοκαιρινές διακοπές από τους θείους τους στην Καστέλα του Πειραιά.Τα τέσσερα παιδιά φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή των ενηλίκων.Ανάμεσα τους,ο Αντώνης-ο πιο σκανδαλιάρης από όλους αλλά ακέραιος χαρακτήρας,πρότυπο για τα αδέρφια του και μόνιμος πονοκέφαλος για τους μεγάλους-γίνεται με τις απολαυστικές περιπέτειες του σύμβολο τιμιότητας και θάρρους. Πρόκειται για τον αξέχαστο ήρωα μιας διασκεδαστικής ιστορίας, η οποία περιγράφει το συναρπαστικό καλοκαίρι του 1879 που όντως πέρασαν στην Καστέλα τα παιδιά του Εμμανουήλ Μπενάκη,δηλαδή η Πηνελόπη(η οποία στο βιβλίο "εμφανίζεται" με τη μορφή της" Πουλουδιάς)και τα αδέρφια της."Ο Τρελαντώνης"-κορυφαίο μυθιστόρημα της παιδικής λογοτεχνίας,που πρωτοεκδόθηκε το 1932 και δεν έπαψε έκτοτε να διαβάζεται-επιβεβαιώνει την άποψη ότι πραγματικά καλό βιβλίο για τα παιδιά είναι το βιβλίο το οποίο κερδίζει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους αναγνώστες.