Η νεραϊδό-αμαζόνα Μυρτιά - Εύα Πετροπούλου- Λιανού (Εκπαιδευτήρια Μπούγα, Πέτρος Παπαδόπουλος, 2019)
«Εμπνευσμένη από την γνωριμία μου με τη Μυρτώ,θέλησα να γράψω μια ιστορία για ένα δυνατό και χαμογελαστό παιδί που του αρέσει να ακούει παραμύθια... του αρέσει να τρώει σοκολάτες.Η Αμαζόνα Μυρτιά δεν τα παρατάει εύκολα στο βιβλίο μας, όπως και η Μυρτώ μας, αντιμετωπίζει την ζωή με επιμονή και πίστη.Ευελπιστώ ότι η Μυρτώ θα γίνει το σύμβολο όλων μας εμπνέει καθημερινά με την δύναμη ψυχής της για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε έναν ειρηνικό και αλληλέγγυο κόσμο»