Εκπαιδευτική ψυχολογία - Foulin, Jean - Noel (Επιστήμες της αγωγής, 2002)
Στόχος της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας είναι να απεικονίσει τη συμβολή της ψυχολογίας σήμερα στην κατανόηση της σχολικής μάθησης μέσα από ευρεία παρουσίαση μελετών, εννοιών και θεωριών που οι συγγραφείς επέλεξαν και συνέθεσαν σε ενιαίο σύνολο. Τα ευαίσθητα θέματα της σχολικής εκπαίδευσης - μνήμη, γνώσεις, κίνητρα, αξιολόγηση - προσεγγίζονται με σκοπό να διαφωτίσουν τα διδακτικά και παιδαγωγικά ζητήματα. Το έργο αυτό αποτελεί ένα εργαλείο επιστημονικής καλλιέργειας και επαγγελματικής επιμόρφωσης χρήσιμο στον αναγνώστη που επιθυμεί να εμπλουτίσει τη σκέψη του σχετικά με την προβληματική της εκπαίδευσης.