Η ποινή : μυθιστόρημα - Τσουκαράκη, Έλση (Ψυχογιός, 2009)
Από παιδί δεν του χαμογέλασε η μοίρα.Ίσως να μην του χαρίστηκε στιγμή.Άλλαζε συνέχεια τόπους και επιβίωνε με τον δικό του σκληρό τρόπο.Μέρα με τη μέρα βούλιαζε στην παρανομία, στη βία, στο έγκλημα.Ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις,όμως το αγόρι που έγινε άντρας απότομα δεν είχε γνωρίσει παρά μόνο τη μία. Και ξαφνικά, η ζωή του παίρνει άλλη τροπή.Μια τρικυμία τον ξεβράζει σ' ένα άγονο νησί,ναυαγό,μ' ένα μωρό στα χέρια.Ο γερο-Θωμάς και η νεαρή Βέρα του προσφέρουν καταφύγιο,κι εκείνος αναγκάζεται να αναλάβει το ρόλο του πατέρα.Μα λίγο λίγο η ανάγκη γίνεται συνήθεια,καθώς συναισθήματα πρωτόγνωρα ξυπνούν μέσα του,και μια ζωή που έδειχνε να φτάνει πια στο τέλος ξεκινά από την αρχή.Από το άλφα της Αγάπης.Μια ιστορία για το παιδί της διπλανής πόρτας,μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή.