Η ασπίδα του Δημοσθένη - Σταματίου, Γιώργος Π., 1937-2013 (Συμβολή, Επιμορφωτικός Σύλλογος Παιανίας, 2001)
"Η ασπίδα του Δημοσθένη" είναι ένα τρίπτυχο ιστορικό μυθιστόρημα, μισό πραγματικό και μισό φανταστικό, επιστρωματωμένο σε τρείς ενδιαφέρουσες περιόδους της ελληνικής ιστορίας που κοινό τους γνώρισμα τους ήταν η στέρηση της ελευθερίας και του δημοκρατικού φρονήματος του ελληνικού λαού από ποικιλώνυμους κατακτητές και δυνάστες.