Κι όμως, τη νύχτα η γη κοιμάται - Κοκκινάκη, Νένα Ι. (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους : Συλλογή περιστέρια ;, 2009)
"Στις 9 Ιουνίου 2008, ώρα 19:15, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν μια ευχάριστη είδηση: ένα τετράχρονο αγοράκι που έμενε εγκλωβισμένο στο σπίτι του μετά τον σεισμό που συγκλόνισε την πόλη ανασύρθηκε από τους άντρες της ΕΜΑΚ και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο γειτονικό νοσοκομείο. Ο τετράχρονος Πετράκης, εγκλωβισμένος για τέσσερις περίπου ώρες, είναι καλά, δεν μπορεί όμως πια να μιλήσει. Όταν ξαναβρεί τη φωνή του, λίγους μήνες αργότερα, όλοι θα καταλάβουν ότι ο σεισμός δεν είναι μόνο αυτό που λέει το λεξικό. Υπάρχουν πολλοί σεισμοί που αναστατώνουν τις ζωές των ανθρώπων και δεν τους γράφουν τα λεξικά. Κι άλλοι σεισμοί που σε κάνουν να βλέπεις πιο καθαρά και καμιά φορά να ακούς το τραγούδι της γης, που σπάνια κοιμάται τη νύχτα. Το πανέμορφο αυτό τραγούδι της γης είχαν την ανέλπιστη τύχη να ακούσουν τα δυο παιδιά της ιστορίας μας: ο Δημήτρης, ο μεγαλύτερος αδερφός του Πετράκη, και η φίλη του η Μυρτώ.