Μυθολογία 5 : Οι μοίρες, ο Προμηθέας, η Πανδώρα, ο Δευκαλίωνας και οι Άνεμοι - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Κέδρος, 1981)
Οι τρεις Μοίρες αποφασίζουν πόσο θα ζήσουν οι άνθρωποι και πώς.Ο καλός ο Προμηθέας τούς χάρισε τη φωτιά να μαγειρεύουν, να ζεσταίνονται.Η Πανδώρα όμως τους γέμισε συμφορές, που ξέφυγαν από το κουτί της, και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στέλνει ο Δίας τον κατακλυσμό και τέσσερις ανέμους, να μην ξέρουν πού να κρυφτούν οι άνθρωποι.