Εισαγωγή στην ηθική φιλοσοφία - Atkinson, R. F., (1928-2005) (Εκδόσεις Σύγχρονη Παιδεία, 2012)
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας εξετάζει τις ηθικές αρχές που διέπουν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Αναλύει θέματα όπως είναι η σύγκρουση υποχρεώσεων, τα καθήκοντα προς τον εαυτό μου και τους άλλους, το πρόβλημα της ελευθερίας της βούλησης και του ντετερμινισμού. Εισέρχεται σε θέματα μετα-ηθικής και ερευνά κατάπόσον οι ηθικές δηλώσεις είναι πραγματικές προτάσεις, όπως τα υπόλοιπα είδη πραγματικών προτάσεων, ή αξιολογικές κρίσεις. Τέλος εξετάζει τις σχέσεις της ηθικής με δύο άλλους χώρους του επιστητού, την επιστήμη και τη θρησκεία. Εν ολίγοις, πρόκειται για μια συστηματική και εμπεριστατωμένη εισαγωγή στην ηθική φιλοσοφία, η οποία είναι απαραίτητη τόσο στους νέους ερευνητές όσο και στους ειδικούς της ηθικής φιλοσοφίας και της μετα-ηθικής.