Μυθολογία 6 : Η Ηώς, ο Ήλιος, ο Φαέθων, η Σελήνη και ο Παν - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Κέδρος, 1983)
Πώς έπεσε ο γιος του Ήλιου, ο Φαέθων, μέσα στον ποταμό Πάδο; Και η αδελφή του η Ηώς τι κάθεται κι ακούει ένα τζιτζίκι μέρα νύχτα;Η αδελφή του Ήλιου, η Σελήνη, ζει με έναν κοιμισμένο!Μισοί άνθρωποι μισοί τράγοι, απ' τη μέση και κάτω, είναι τα παιδιά της Νύμφης.Καλά λένε πως όποιος αγαπήσει Νύμφη χάνει το μυαλό του.