Μου δανείζετε μια ιστορία, παρακαλώ - Κοκκινάκη, Νένα Ι. (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 2007)
H περιπέτεια του Xρίστου, που θέλει να γράψει μια δική του, κατάδική του ιστορία, τελειώνει μ' ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του βιβλίου. Mε το ταξίδι αυτό ανάμεσα στα όνειρα και στην πραγματικότητα, ο Xρίστος θα πετύχει την πρώτη του μεγάλη κατάκτηση και δε θα χρειαστεί να δανειστεί μια ιστορία απ' αυτές που γράφει η γιαγιά του, η Xριστίνα. H ιστορία του Xρίστου θα μπει κρυφά στο τετράδιό του. Διαβάζοντάς την οι μικροί αναγνώστες θα μάθουν το μυστικό της ευτυχίας του και -ποιος ξέρει;-μπορεί κάποτε να βρουν και οι ίδιοι μια δική τους ιστορία γραμμένη σ' ένα ξεχασμένο τετράδιο...