Στον ίσκιο του παραμυθόδεντρου - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους ; Συλλογή σπουργιτάκια, 2014)
Δώδεκα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια που έχει γράψει η συγγραφέας συγκεντρώθηκαν σε τούτο το βιβλίο, για να κρατήσουν συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους. Μιλούν για πράγματα θαυμαστά, πότε αστεία και πότε σοβαρά, για ζαβολιές και πονηριές, για ζώα και πουλιά, μάγισσες και νάνους, άρχοντες και πεντάμορφες, αλλά και γι' απλούς ανθρώπους που έζησαν σε χρόνια πολύ δύσκολα, µα, όσες περιπέτειες κι αν πέρασαν, δεν έπαψαν ποτέ να προσπαθούν, να ονειρεύονται και να ελπίζουν.