Φιλία σε τέσσερις ρόδες - Βαρελλά, Αγγελική, 1930- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδια και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 2010)
Όπως κάθε χρόνο, η αυλαία ανοίγει για να ξεκινήσει η παράσταση της νέας σχολικής χρονιάς. Μόνο που αυτό το φθινόπωρο οι πρωταγωνιστές είναι διαφορετικοί. Ένα χαριτωμένο τριτάκι (νεραντζάκι) και μια πριγκίπισσα με κοτσίδες γνωρίζονται κιόλας από την πρώτη σκηνή σε δυο διπλανές θέσεις του σχολικού λεωφορείου. Είναι όμως οι τέσσερις ρόδες του αυτοκινήτου αρκετές για να διατηρηθεί μια πρωτότυπη φιλία; Και τι θα γίνει το καλοκαίρι όταν πέσει η αυλαία;