Πολύ μικρός για το 'να, πολύ μεγάλος για τ' άλλα : οδηγός επιβίωσης για τα χρόνια του γυμνασίου - Mosatche, Harriet S. (1949- ) (Κέδρος, 2002)
Πηγαίνεις στο γυμνάσιο. Δεν είσαι πια παιδί... αλλά δεν είσαι και μεγάλος. Έχεις περισσότερες ελευθερίες... αλλά όχι αρκετές. Αντιμετωπίζεις διαφόρων ειδών προβλήματα, αλλά δεν ξέρεις από ποιον να ζητήσεις βοήθεια. Έχεις ένα σωρό ερωτήσεις, αλλά δεν ξέρεις από ποιον να ζητήσεις απάντηση. -Τι συμβαίνει στο σώμα μου; -Τι θα γίνει αν βάλω σιδεράκια ή φορέσω γυαλιά; -Γιατί τα συναισθήματά μου αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη; -Πώς θα αντιμετωπίσω τους φόβους μου; -Γιατί είναι τόσο δύσκολο να συζητώ με τους γονείς μου; -Πώς μπορώ να τα πηγαίνω καλύτερα με τους φίλους μου; -Πώς να διαχειριστώ το χαρτζιλίκι μου; -Πώς να οργανώσω το χρόνο μου καλύτερα; -Πώς μπορώ να μελετώ σε λιγότερη ώρα; Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο για σένα! Θα σε βοηθήσει να επιβιώσεις στα δύσκολα χρόνια του γυμνασίου!