Μακριά από την Άιβυ Πόκετ - Kris, Caleb (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους : Μυθιστορήματα φαντασίας, 2016)
Μπορεί η Άιβυ Πόκετ να είναι μια δωδεκάχρονη ασήμαντη υπηρέτρια, στην πραγματικότητα όμως είναι ιδιαίτερα σπουδαίο πρόσωπο. Ελάτε, ρωτήστε τη γιατί!«Eπειδή έχω την ομορφιά πριγκίπισσας σε πύργο».«Επειδή έχω τη σβελτάδα ξαφνιασμένου κούνελου».«Επειδή έχω ταλέντα και ικανότητες μυστικού πράκτορα».Γνωρίστε το κορίτσι που θέλουν να αποφύγουν όλοι!Καημένη Άιβυ Πόκετ! Δεν είναι απλώς ορφανή και ολομόναχη στον μεγάλο κόσμο, αλλά αποτελεί και κινητή καταστροφή: όπου πάει δημιουργεί μπελάδες, παρεξηγήσεις, χάος. Θα ζητούσατε ποτέ από ένα κορίτσι σαν την Άιβυ Πόκετ να μεταφέρει και να παραδώσει εγκαίρως ένα πανέμορφο, αμύθητης αξίας διαμαντένιο κόσμημα, που το βαραίνει πιθανόν μια παλιά κατάρα, στη Ματίλντα Μπάττερφιλντ για τα εικοστά της γενέθλια, αν τα ξέρατε όλα αυτά;ΟΧΙ, και βέβαια όχι! Θα το εμπιστευόσασταν σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ άλλο εκτός από την Άιβυ Πόκετ! Αλίμονο! Δυστυχώς τα πράγματα δεν έγιναν έτσι, όπως θα δείτε σ' αυτό το βιβλίο.