Διδακτική των εικαστικών τεχνών : σύγχρονες κατευθύνσεις για το μάθημα Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο, πρώτο έως δέκατο έτος - Daucher, Hanz (Ελληνικά Γράμματα, 2003)
Ομορφιά, αλήθεια, αίσθηση, φαντασία, εμπειρία, έκφραση, συγκίνηση, συναίσθημα, περιεχόμενο, δημιουργικότητα, αλλά και σχέσεις μορφών, πλαστικές αξίες κι ένα πλήθος ακόμη από έννοιες επενδύονται στο έργο τέχνης από τον καλλιτέχνη-δημιουργό και εκπέπονται, απορρέουν από αυτό και συναντούν το δέκτη-θεατή. Ο καλλιτέχνης εκπαιδεύεται στο χειρισμό όλων αυτών των εννοιών που αναφέρονται στα αισθητικά αντικείμενα τα οποία αντιστοιχούν και αντανακλούν την καλλιτεχνική του δράση. Πώς προσεγγίζονται όμως από τον θεατή; Πώς αποκτιέται η αισθητική καλλιέργεια που απαιτεί η προσέγγιση της τέχνης; Πώς εκπαιδεύεται κανείς στην τέχνη, προκειμένου να αισθανθεί τις συγκινήσεις που εκείνη μεταφέρει, και ενδεχομένως να εκφραστεί με κάποιο τρόπο μέσα από αυτήν; Σε όλα τούτα επιχειρεί να απαντήσει το βιβλίο "Διδακτική των εικαστικών τεχνών" των Daucher και Seitz. Mε στόχο να συστήσουν προτάσεις που στηρίζουν τις εκπαιδευτικές δυνατότητες της αισθητικής καλλιέργειας, οι συγγραφείς παρουσιάζουν ένα πλούσιο, εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο υλικό το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στην εκπαίδευση, τόσο μέσω της τέχνης όσο και για την ίδια την τέχνη.