Τίποτα δεν είναι τυχαίο : μυθιστόρημα - Κανελλοπούλου , Αγγελική (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία, 1999)
Ένας άντρας, οργισμένος από την καθημερινότητα σε μια παρανοϊκή Αθήνα, καβαλάει νύχτα τη μηχανή του και φεύγει χωρίς προορισμό. Μια γυναίκα, σαλταρισμένη από τις σχέσεις της σε μια βίαιη Αθήνα, κάθεται στο τιμόνι του Ντεσεβό της και φεύγει χωρίς προορισμό. Οι μοίρες τους πλέκονται γύρω από ένα ξύλινο χτενάκι που χάθηκε στο δωμάτιο με το νούμερο σαράντα δύο ενός ξενοδοχείου στα παράλια της Πελοποννήσου. Θα μείνεις ν' ανάψουμε το τζάκι; άκουσε τη φωνή του Άρη, σιγανά, δίπλα στ' αυτί της. Μα κάνει πολλή ζέστη ακόμα. Το χειμώνα θα κάνει κρύο, την προειδοποίησε εκείνος. Το "Τίποτα δεν είναι τυχαίο" είναι ένα γρήγορο μυθιστόρημα φυγής, που εναλλάσσει την ωριμότητα και τη βία με την τρυφερότητα και το λυρισμό, την έντονη δράση με στιγμές σκέψης και περισυλλογής, σε μια Ελλάδα που γνωρίζουμε καλά, αλλά συνήθως αρνούμαστε να δούμε.