Κάρμεν - Fossum, Karin, (1954-) (Μεταίχμιο., 2014)
Η Κάρμεν είναι ένα σπάνιο πλάσμα, το κορίτσι των ονείρων κάθε αγοριού: ψηλή, λεπτή, με κατάξανθα, σχεδόν λευκά μαλλιά και προκλητικά οπίσθια. Έχει έναν υπερπροστατευτικό πλούσιο μπαμπά, έναν συνεσταλμένο σύζυγο που τη λατρεύει και έναν γιο μόλις δεκαέξι μηνών, που δεν ανταποκρίνεται όμως στην τέλεια εικόνα της... Μπορεί αυτός ο άγγελος να άφησε το μωρό του να πνιγεί επίτηδες ή πρόκειται απλώς για μια στιγμή απροσεξίας, γιο ένα τραγικό ατύχημα; Ο επιθεωρητής Σέγερ και ο συνεργάτης του Γιάκομπ Σκάρε σπεύδουν στον τόπο του συμβάντος και, ενώ όλα συνηγορούν υπέρ της εκδοχής του ατυχήματος και δεν υπάρχει καμιά απτή απόδειξη για το αντίθετο, αποφασίζουν να ερευνήσουν λίγο παραπάνω τις συνθήκες που οδήγησαν στον πρόωρο θάνατο του Τόμι. Μια κατάδυση στις σκοτεινότερες πτυχές της ανθρώπινης φύσης, ένα έξοχο μυθιστόρημα με αλησμόνητους ήρωες που θα αποτυπωθούν στον νου και στην καρδιά του αναγνώστη.