Το μαγικό φίλτρο - Ende, Michael, 1929-1995 (Βιβλία που ξεχώρισαν, 2016)
Είναι Χριστούγεννα και ο κακός μάγος και η θεία του η μάγισσα αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα! Πρέπει να συμπληρώσουν την ετήσια αναλογία των κακών πράξεών τους μέχρι τα μεσάνυχτα! Πρέπει να σκαρφιστούν κάτι απίστευτα σατανικό και τρομερό... και γρήγορα! Μια μικρή γάτα και ένα κοράκι, όμως, σκοπεύουν να χαλάσουν τα σχέδια του μοχθηρού δίδυμου και να σώσουν τον κόσμο. Ο Μίχαελ Έντε στο πιο... αστείο βιβλίο του!