Σαίξπηρ, έτσι ξαφνικά : μυθιστόρημα - Safier, David 1966- (Κλειδάριθμος, 2011)
Και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν... Δύσκολο να μοιράζονται ένας άντρας και μια γυναίκα τη ζωή τους. Φανταστείτε να πρέπει να μοιράζονται και το ίδιο σώμα. Χάος!Η Ρόζα, μια συνηθισμένη δασκάλα, θεωρεί τη ζωή της βαρετή και ανούσια - και την ερωτική της ζωή σκέτο δράμα. Σε μια επίσκεψή της στο τσίρκο, ένας υπνωτιστής της εξηγεί ότι η λύση των προβλημάτων της βρίσκεται σε κάποια προηγούμενη ζωή της. Πριν καλά-καλά προλάβει η Ρόζα να πει "Δουλευόμαστε, μου φαίνεται", ο υπνωτιστής την έχει στείλει σε μια προηγούμενη ζωή της. Στο έτος 1594. Στο Λονδίνο. Στο σώμα ενός άντρα που εκείνη τη στιγμή ξιφομαχεί. Ο οποίος ονομάζεται Γουίλιαμ Σαίξπηρ!Έτσι ξαφνικά, η Ρόζα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους εχθρούς του Σαίξπηρ στο Λονδίνο του 16ου αιώνα, αλλά -ως άντρας- πρέπει να επιλύσει και προβλήματα εντελώς πρωτόγνωρα για εκείνη. Για παράδειγμα, "πώς αποφεύγουμε τις παράφορα ερωτευμένες θαυμάστριες;" και "πώς πηγαίνει ένας άντρας του 16ου αιώνα στην τουαλέτα;". Το χειρότερο όμως που έχει να αντιμετωπίσει είναι ο ίδιος ο Σαίξπηρ, το πνεύμα του οποίου βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη αιχμάλωτο στο ίδιο του το σώμα, γεγονός που τον έχει κάνει έξαλλο. Παγιδευμένοι μέσα στο ίδιο κορμί, οι ήρωές μας θα αντιμετωπίσουν τις πιο απίθανες καταστάσεις. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ρόζα να επιστρέψει στο παρόν είναι να ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματική αγάπη. Θα τα καταφέρει άραγε;