Το βρεγμένο ψάρι : μυθιστόρημα - Kutscher, Volker, 1962- (Σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία, 2017)
Στη βερολινέζικη αστυνομική αργκό, "βρεγμένο ψάρι" σημαίνει ανεξιχνίαστη υπόθεση.Ο νεαρός φιλόδοξος αστυνόμος Γκέρεον Ρατ, νεοφερμένος στο Βερολίνο, βιώνει μια μεγαλούπολη σε έκσταση, γεμάτη πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις.Ένας μη ταυτοποιημένος νεκρός που φέρει ίχνη απάνθρωπων βασανισμών παραμένει αίνιγμα για την Επιθεώρηση Α του Εγκληματολογικού της Αστυνομίας.Ο Ρατ ανακαλύπτει τη σχέση του με μια ομάδα εξόριστων Ρώσων αντιφρονούντων που ετοιμάζουν πραξικόπημα εναντίον του Στάλιν εισάγοντας λαθραία μια μεγάλη ποσότητα χρυσού για την αγορά όπλων. Πολλοί εποφθαλμιούν τον ρωσικό χρυσό και τα όπλα... Ο Ρατ εισέρχεται σε κύκλους παραστρατιωτικών και μπλέκει με το οργανωμένο έγκλημα.Ερωτεύεται την Τσάρλυ, στενογράφο του Εγκληματολογικού, και χρησιμοποιεί τις εσωτερικές της πληροφορίες στις έρευνές του.Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή του στην υπόθεση καθιστά κάποια στιγμή και τον ίδιο ύποπτο...Ο νεαρός αστυνόμος βρίσκεται στη δίνη πολιτικών δολοπλοκιών του Μεσοπολέμου -με τις κομμουνιστικές κινητοποιήσεις και τη ραγδαία άνοδο του ναζισμού-, με φόντο το παρδαλό πάνθεον του βερολινέζικου υπόκοσμου στην αρχή του τέλους της Δημοκρατίας της Βαΐμάρης.