Αγάπη κάτω από τους ευκάλυπτους : μυθιστόρημα - Bail, Murray, 1941- (Ξένο μυθιστόρημα / Ψυχογιός, 2000)
Σε ένα μαγευτικό τοπίο της Αυστραλίας, ένας αγροκτήμονας, ο Χόλαντ, ζει με την πανέμορφη κόρη του Έλεν.Το πάθος του για τους ευκάλυπτους τον οδηγεί σε ένα περίεργο στοίχημα: όποιος καταφέρει να αναγνωρίσει όλους τους ευκάλυπτους του κτήματός του, θα κερδίσει το χέρι της Έλεν.Το νέο κάνει το γύρο της Αυστραλίας και όχι μόνο. Εκατοντάδες μνηστήρες σπεύδουν να ονομάσουν τους ευκάλυπτους, πράγμα ακατόρθωτο.Μέχρι που θα εμφανιστεί ο κύριος Κέιβ, ειδικός στους ευκάλυπτους και αποφασισμένος να παντρευτεί την Έλεν. Κι ενώ ο γάμος της Έλεν φαντάζει αναπόφευκτος, κάνει την εμφάνισή του ένας γοητευτικός άγνωστος.Ποιος θα καταφέρει να κερδίσει την καρδιά της; Ένα μαγευτικό παραμύθι μας έρχεται από την μακρινή Αυστραλία, παράξενο και μυστηριώδες, όσο και οι ήρωές του, απόμακρο και όμως τόσο οικείο, όσο και οι ευκάλυπτοι.Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να υποκύψει στη μαγεία των δέντρων αυτών και να αφεθεί να ονειρευτεί μαζί τους χίλιες και μία ακόμη ιστορίες.