Με τα μάτια του Έκτορα - Καρατζάνης, Δημήτρης ([χ.ό.], 2010)
Απόψε, όμως, δεν είχε αυτό το αίσθημα. Ένιωθε ανεξήγητα ήρεμος, χωρίς συναισθηματισμούς, χωρίς θυμό, χωρίς πίκρα... Βρήκε ξανά τη φυσική του αντίδραση στις κρίσιμες ώρες, την ικανότητά του να επιλέγει τα έργα από τα λόγια, τις αποφάσεις από την κριτική, τη λογική από τις συναισθηματικές εκρήξεις. Σ' όλη του τη ζωή μισούσε την ήττα, ακόμα κι αν αυτή δεν αφορούσε τον ίδιο. Κι όμως απόψε την ήττα, αν ήταν ήττα, την έβρισκε σχεδόν καλοδεχούμενη. Δεν ένιωθε ηττημένος αλλά δυνατός, έτοιμος, αποφασισμένος ν'ανοίξει νέους δρόμους, ν'αναζητήσει καινούργιες ευκαιρίες. Ένα καράβι με πανιά που η νηνεμία το είχε καθηλώσει από καιρό και τώρα ένιωθε και πάλι τα πανιά του να φουσκώνουν από την ανυπότακτη δύναμη του αέρα, έτοιμο να σαλπάρει γι' άγνωστες θάλασσες, για καινούργια λιμάνια. Δημητρης Καρατζανης