Η λευκή νύχτα της Αγίας Πετρούπολης - Michel, Πρίγκιπας της Ελλάδος, 1939- (Εκδόσεις Πρώτο Θέμα, 2018)
Ένα μοναχικό παιδί περιπλανάται στα χρυσά παλάτια της αυτοκρατορικής Ρωσίας... Από τη στιγμή της γέννησής του, το μέλλον του μοιάζει απολύτως προδιαγεγραμμένο: ανιψιός του τσάρου, θα καταταγεί στον στρατό, θα παντρευτεί μια πριγκίπισσα, θα καταλάβει τιμητικές θέσεις. Αληθινή σκλαβιά για το ρομαντικό και έξυπνο αυτό αγόρι που σφύζει από ενεργητικότητα. Μια πληκτική βραδιά στην Όπερα, ο Νικόλαος συναντά τη γοητευτική Φάνυ Ληρ, Αμερικανίδα ελευθερίων ηθών. Ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος! Εξαιτίας της ο Νικόλαος προσεγγίζει τους νεαρούς επαναστάτες που ονειρεύονται να απελευθερώσουν τον λαό από τον τσαρικό ζυγό. [...]