Ιστορίες με καλικάντζαρους - Μανδηλαράς, Φίλιππος, 1965- (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση : Νεοελληνική μυθολογία, 2014)
Καλικάντζαροι κουτσοί, στραβοί, ψηλοί, κοντοί, μακρυχέρηδες και μακρυπόδηδες, στραβομούρηδες και στραβοχέρηδες, στραβοπρόσωποι και στραβοπόδαροι - ένα σωρό καλικάντζαροι και μέσα σ' αυτούς ο Γιάννης ο εγγαστρίμυθος παρέα με μια γουρουνοκεφαλή που μιλάει, ο Αρίδας, ο άπληστος και μοναχοφάης μυλωνάς, η Μαριέττα και η Εριέττα μόνες τη νύχτα στο μύλο μ' ένα σωρό δαιμόνια που θέλουν να τις παντρευτούν... Τρεις ιστορίες με καλικάντζαρους που στηρίζονται στις παραδόσεις του ελληνικού λαού κι ένα επίμετρο που ρίχνει φως στη σκοτεινή εικόνα τους όπως μας παραδίδεται από τους προπαππούδες μας.