Firewall : αστυνομικό μυθιστόρημα - Mankell, Henning, 1948 - 2015 (Ψυχογιός, 2009)
Ένας άντρας βρίσκεται νεκρός μπροστά σε ένα ΑΤΜ, θύμα καρδιακής ανακοπής, όπως όλα δείχνουν. Δύο κορίτσια συλλαμβάνονται για την άγρια δολοφονία ενός οδηγού ταξί και ομολογούν το έγκλημά τους χωρίς τύψεις. Δύο ξεκάθαρες υποθέσεις που φαίνεται ότι δε συνδέονται μεταξύ τους. Κι όμως... Καθώς ο επιθεωρητής Βαλάντερ προσπαθεί να βρει τον πραγματικό λόγο που ώθησε τις έφηβες στο φόνο, ξετυλίγει το νήμα ενός πιο περίπλοκου μυστηρίου απ' ότι αρχικά υποψιαζόταν. Οι δύο υποθέσεις γίνονται μία και οδηγούν σε μια συνωμοσία που απλώνεται πέρα από τα σύνορα της Σουηδίας και απειλεί να ταράξει τα οικονομικά θεμέλια ολόκληρου του κόσμου. Ο Χένινγκ Μανκέλ αποδεικνύει και πάλι ότι είναι ο απόλυτος μετρ του αστυνομικού μυθιστορήματος.