Η κυρία Ντάλογουεη - Woolf, Virginia, 1882-1941 (Λογοτεχνία ;, 1990)
Η Κλαρίσα Ντάλογουεη, μια κοσμική κυρία του Λονδίνου, ετοιμάζει μια πολύ σημαντική δεξίωση. Από τις σκέψεις εκείνης της μέρας κι από τις αναμνήσεις του παρελθόντος, αναδύεται ανάγλυφη η προσωπικότητά της, και μαζί μ' αυτήν και όλοι οι άνθρωποι που άγγιξαν τη ζωή της, με την αγάπη, το μίσος τις μικρές τους τραγωδίες και κωμωδίες. Η κυρία Ντάλογουεη είναι το τέταρτο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ, που σημαδεύει μια αποφασιστική στροφή στην εξέλιξή της, καθώς σπάζει το φράγμα του παραδοσιακού αγγλικού μυθιστορήματος, και την καθιερώνει ως συγγραφική μεγαλοφυΐα.