Μετά την απόλυση - Kokoris, Jim (Το μήλο : ανθρώπινες ιστορίες, αξέχαστες αναγνώσεις, 2012)
Ο Τσάρλι Μπέικερ είναι ένας νευρωτικός αλλά γοητευτικός πενηντάχρονος, ένα εργασιομανές στέλεχος διαφημιστικής που τα έχει όλα: εντυπωσιακό σπίτι σε χάι προάστιο, έναν εξίσου εντυπωσιακό μισθό, την "απαιτούμενη" όμορφη σύζυγο και έναν γιο που δρέπει δάφνες στον ακαδημαϊκό στίβο. Όλα θα καταρρεύσουν όταν ο Τσάρλι απολυθεί. Σε μια και μόνο στιγμή η ζωή τον μετατρέπει από εταιρικό Τιτάνα σε έναν ακόμα άνεργο Αμερικανό. Για τον Τσάρλι ένας κόσμος χωρίς εργασία είναι πραγματικά ένα πάρα πολύ παράξενο μέρος. Αντί λοιπόν να ανακοινώσει στην οικογένειά του τα δυσάρεστα νέα, ο Τσάρλι φεύγει κάθε πρωί από το σπίτι του και περνά όλη του τη μέρα στα γραφεία μιας εταιρείας ευρέσεως εργασίας μαζί με μια ομάδα εξίσου απελπισμένων εταιρικών απορριμμάτων. Καθώς ο Τσάρλι ξεκινά απρόθυμα το ταξίδι του προς την αυτογνωσία, θα ανακαλύψει ότι υπάρχει ζωή και μετά τη δουλειά... Αστείο, δηκτικό και αληθινό, το βιβλίο "Μετά την απόλυση" μας προσφέρει μια μοναδική ματιά στην ψυχή του σύγχρονου εργαζόμενου.Ελληνικής καταγωγής συγγραφέας που μέσα από την ιστορία του θίγει το φλέγον ζήτημα της απόλυσης και ως επακόλουθο τη διατάραξη της οικογενειακής ισορροπίας. Σε πολλά σημεία καυστικό, πρόκειται για ένα απολαυστικό μυθιστόρημα με ευρεία απήχηση.