Περιβαλλοντική ηθική - Γεωργόπουλος, Αλέξανδρος 1952- (Εκπαίδευση και περιβάλλον, 2006)
Το βιβλίο αυτό σχεδιάστηκε ως σύντομος πανδέκτης των μέχρι σήμερα απόψεων πάνω στο σχετικά νέο πεδίο της Περιβαλλοντικής Ηθικής. Ηθελημένα γράφτηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παραδοσιακά στρυφνά ηθικοφιλοασοφικά θέματα που περιέχονται να μπορούν να διαβαστούν και από μη ειδήμονες. Συστήνεται σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα περιβαλλοντικά θέματα σήμερα (δημοσιογράφους, πολιτικούς, επιστήμονες, στελέχη επιχειρήσεων -γιατί όχι;- και φυσικά εκπαιδευτικούς αλλά και το ευρύτερο κοινό) και που αναζητούν κάποιο διέξοδο από το σημερινό οικολογικό αξιέξοδο του πλανήτη. [...]