Το κατόρθωμα της Σόφι - Shields, Gillian Συγγραφέας (Γοργόνες S.O.S. : Η Συντροφιά της Θάλασσας, 2009)
Θα με βοηθάς και θα σε βοηθώ όσο ζεις και όσο ζω.Η Συντροφιά της Θάλασσας είμαστε που ζει στο βυθό. Έξι νεαρές γοργόνες έχουν αναλάβει μια πολύ σπουδαία αποστολή: να φέρουν στη βασίλισσα Νεπτούνα έξι καινούριους μαγικούς κρυστάλλους προτού οι παλιοί, που δίνουν ζωή και δύναμη στο Κοραλλένιο Βασίλειο, χάσουν όλη τους τη λάμψη.Στο δρόμο τους, όμως, θα συναντήσουν πολλά εμπόδια, γιατί η μοχθηρή γοργόνα Μαντόρα δε θέλει να τις αφήσει να εκτελέσουν την αποστολή τους. Οι έξι γοργόνες είναι πανέξυπνες και αποφασισμένες. Θα καταφέρουν άραγε να γλιτώσουν από τις παγίδες της Μαντόρα;Μια νέα σειρά για όσες αγάπησαν Τις νεράιδες του Μαγικού Ουράνιου Τόξου.Μια σειρά με οικολογικό μήνυμα για κορίτσια που αγαπάνε τις γοργόνες, την περιπέτεια και τη φύση.