Αγγειακή και επεμβατική ακτινολογία - Μουρίκης, Δημήτρης Α. 1945- (Εκδόσεις Βήτα, 2003)
Η επερχόμενη εποχή πρέπει να αποτελέσει πρόκληση στους νέους επεμβατικούς ακτινολόγους, καθώς οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες. Θα χρειαστεί διευρυμένη κλινική εκπαίδευση και συνεχής ενημέρωση, διότι οι νέες τεχνικές απαιτούν γνώση και συμμετοχή στην έρευνα. Η δεκαετία μετά το 2000 θα είναι η περίοδος της σύνθεσης στην άσκηση των επεμβατικών θεραπειών με την καθιέρωση μονάδων βραχείας νοσηλείας μέσα στο νοσηλευτικό σύστημα, όπου όλοι οι επεμβατικοί ιατροί, που διαθέτουν τη γνώση του αντικειμένου και την ικανότητα να την εφαρμόσουν, θα πρέπει να λειτουργήσουν σε ομάδες συνεργασίας. Σ' αυτή την ομαδική συνεργασία, οι επεμβατικοί ακτινολόγοι καλούνται να αποδείξουν την ικανότητα και τη γνώση τους σε μια θεραπευτική μεθοδολογία που αυτοί πρώτοι εφάρμοσαν και ανέπτυξαν.