Όταν έφυγες : μυθιστόρημα - O'Farrell, Maggie, 1972- (Ξένη λογοτεχνία / Σύγχρονοι ορίζοντες, 2003)
Πόσο μπορεί να βαραίνει η απώλεια της μιας, της παντοτινής αγάπης; Πόσο το παρελθόν και οι ανομολόγητες πράξεις των ανθρώπων, που ζουν στο πλευρό μας, στιγματίζουν τη δική μας ζωή; Τί μπορεί να υπάρχει πέρα από τον χρόνο και τις αισθήσεις; Πού κρύβεται η αλήθεια σ' έναν κόσμο, ο οποίος συνεχώς μεταμορφώνεται;Η Άλις Ράικς, ανήμπορη να δεχτεί την πραγματικότητα, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τις απαντήσεις