Ο τρελός του χωριού - Νευροκοπλή, Βασιλική (Παιδικό, 2017)
Αν το να ονειρεύεσαι είναι τρέλα, τότε ο ήρωας της ιστορίας μας ίσως να είναι πράγματι τρελός. Αν το να πραγματοποιείς το όνειρό σου είναι μια τρέλα ακόμα μεγαλύτερη, τότε ο ήρωάς μας πιθανόν να είναι πιο τρελός κι απ τους τρελούς. Μα αν θυσιάζεις τον εαυτό σου για να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των άλλων δίχως να περιμένεις αντάλλαγμα, τότε είσαι από κείνους που ο κόσμος τούς χαρακτηρίζει «τρελούς» επειδή δεν τους καταλαβαίνει. Αυτοί όχι μόνο δε νοιάζονται για το πώς τους χαρακτηρίζουν, αλλά συνήθως φροντίζουν να κρατούν κρυφό το όνομά τους. Είναι οι τολμηροί και ενάρετοι της ζωής που ταπεινά και αθόρυβα οδηγούν τον κόσμο, ανοίγοντας δρόμους μέσα από σιδερόφρακτα τείχη, βουνά γιγάντια και θεόρατα θεριά. Ο ήρωας της ιστορίας μας είναι ένας απ αυτούς τους εκλεκτούς και είναι αποφασισμένος να τα βάλει με το φοβερό Θεριό...