Η αλήθεια δεν λυτρώνει πάντα : μυθιστόρημα - Μαράντου, Δέσποινα 1976- (Maradel Books, 2016)
"Είμαστε στο παρά πέντε Έλλη. Ο κύκλος θα κλείσει πριν ο ήλιος χαράξει. Εδώ σε αυτό το μέρος που σε γνώρισα......." Η εικοσιτριάχρονη Νεφέλη, παιδί μονογονεικής οικογένειας, ζει μια ήσυχη και προβλέψιμη ζωή. Η αφάνεια είναι φίλη της και οι ανασφάλειες σύντροφοι της καθημερινότητα της. Δεν νιώθει όμορφη, δεν ελκύει την προσοχή των αντρών και δεν περιμένει τον έρωτα να μπει ποτέ στην δική της καρδιά.Ώσπου έρχεται εκείνη η μέρα και η ειμαρμένη της χτυπά την πόρτα.Η απόφαση της μητέρας της να παντρευτεί τον εργοδότη της, Αντρέα Μαρκάκη, φέρνει ξαφνικά στην ζωή της Νεφέλης νέα πρόσωπα και απροσδόκητες αλλαγές. Γνωρίζει την κόρη του Αντρέα την καλόκαρδη και δοτική Έλενα και μέσα από την σχέση τους η Νεφέλη βιώνει ανέλπιστα την αδελφική αγάπη.Ο δρόμος της όμως μοιραία ,διασταυρώνεται και με τον γιο του πατριού της τον Γιωργή και εκεί την περιμένει η πιο καταλυτική και αμετάκλητη ανατροπή της ζωή της.Ο Γιωργής Μαρκάκης είναι ο τύπος του άντρα που δεν περνά ποτέ απαρατήρητος. Η δύναμη, η ευφυΐα ,η ομορφιά και ο πλούτος του, όπλα που πυροδοτούν τον υπερφίαλο και εγωκεντρικό του χαρακτήρα. Την στιγμή που το άσβεστο μίσος του για την γυναίκα που θεωρεί υπεύθυνη για τον χαμό της μητέρα του, αναμετριέται με το ερωτικό πάθος που ανθίζει μέσα του για την κόρη της, τότε η μάχη γίνεται εκρηκτική.Δυο χαρακτήρες εκ διαμέτρου αντίθετοι.Δυο κόσμοι διαφορετικοί.Ένας σφοδρός και απαγορευμένος έρωτας που ξεπερνά τα όρια της λογικής. Μίση, πάθη και κρυμμένα μυστικά ,έρχονται αντιμέτωπα με το καθήκον να προστατέψουμε όσους αγαπάμε. Κάποιοι λένε ότι η αλήθεια λυτρώνει.Είναι όμως μερικές αλήθειες που είναι προτιμότερο να μένουν θαμμένες για πάντα στην λήθη του παρελθόντος.