Ρίνος Σβερκοχοντρίνος - Ende, Michael, 1929-1995 (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, 2018)
Ο Ρίνος είναι ένας ρινόκερος αλαζόνας και θυμωμένος. Κι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Έτσι, σκορπάει τον τρόμο στα ζώα της σαβάνας, τα οποία -όσο και να ψάχνουν- δεν μπορούν να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την τυραννία του. Έτσι αποφασίζουν να φύγουν και να τον αφήσουν μόνο. Όμως, ένα μικρό πουλί μένει πίσω και του βάζει ιδέες μεγαλοσύνης που δε θα του βγουν σε καλό... Ένα επίκαιρο βιβλίο από τον μεγάλο Μίχαελ Έντε, που καταγγέλλει τον εγωισμό του ατόμου και της εξουσίας, καταδεικνύοντας με τον άφταστο χιουμοριστικό του τρόπο τις συνέπειες.