Κοφτερή αγάπη - Haratischwili, Nino 1983-
Η Στέλλα και ο Ίβο ερωτεύονται παράφορα, οριστικά και αμετάκλητα. Η αγάπη τους όμως είναι καταδικασμένη καθώς κουβαλά το βάρος της παράνομης σχέσης των γονιών τους, η οποία είχε τραγική κατάληξη. Όταν η Στέλλα αποφασίζει πως πρέπει να απομακρυνθούν, ο Ίβο θα φύγει και θα εγκατασταθεί στην Αμερική για χρόνια, θα επανέλθει όμως και θα αρπάξει τη Στέλλα μέσα από την καινούργια της ζωή, από τον γάμο, τον άντρα και τον γιο της για να την οδηγήσει στη δίνη του πολέμου και του κοφτερού τους έρωτα. Σελίδα τη σελίδα, οι αναγνώστες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την περίπλοκη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας που θα σφραγίσουν ο ένας τη μοίρα του άλλου. "Γεμάτο ζωή και ρυθμό, αυθεντικό, ακριβές. Μοιάζει με ένα εξαιρετικό μπουκάλι κρασί που δεν πρέπει στιγμή να διστάσεις να το πιεις". ("Welt online") "Μια ιστορία αγάπης σαν αποστολή αυτοκτονίας. Ένα βιβλίο που ξεπηδά από την ίδια την πηγή των συναισθημάτων". ("Kulturspiegel")