Ο μάγειρας του έρωτα : μυθιστόρημα - Suter, Martin 1948- (Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, 2011)
Ο Μαραβάν, ένας πολιτικός πρόσφυγας από τη Σρι Λάνκα, αναζητά την τύχη του στη Ζυρίχη, όπου δουλεύει βοηθός σε κουζίνα εστιατορίου. Μια άτυχη στιγμή και η γνωριμία του με την Αντρέα, μια γοητευτική Ελβετίδα, του ανοίγουν καινούργιες προοπτικές και του επιτρέπουν να ξεδιπλώσει το μεγάλο του ταλέντο: τη μαγειρική. To "Love Food" είναι πια γεγονός και ο Μαραβάν γίνεται o περιζήτητος "μάγειρας του έρωτα", ο οποίος, συνδυάζοντας τις πανάρχαιες αγιουρβεδικές αφροδισιακές συνταγές με τη μοριακή γαστρονομία, προσφέρει στους πελάτες του πρωτόγνωρες αισθησιακές εμπειρίες. Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον ευτυχή αναγνώστη του σε ένα γαστριμαργικό σύμπαν πασπαλισμένο με τέσσερα εκρηκτικά υλικά: τον εξωτισμό, το χρήμα, την ευζωία και τον αισθησιασμό. Από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εκδοτικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων."Ο Μάρτιν Ζούτερ προσεγγίζει με τα μυθιστορήματά του ένα τεράστιο κοινό. Γράφει συναρπαστικές και καλά δομημένες ιστορίες, που το στήσιμό τους θυμίζει κινηματογραφικές ταινίες".