Σμύρνη κυνήγι μαγισσών : μυθιστόρημα :βασισμένο σε αληθινή ιστορία - Μπάρακλη, Ισμήνη (Ψυχογιός, 2017)
1922, Σμύρνη Το κατατρεγμένο κορίτσι επιβιβάζεται στο πλοίο της σωτηρίας του, με προορισμό την Αμερική. Το μυστικό της θα γίνει ο ίσκιος που θα την ακολουθεί για μια ζωή. 1989, Δημοτικό Κοιμητήριο Κυλλήνης.Τα φτυάρια παλεύουν με το σκληρό χώμα πάνω από ένα αζήτητο μνήμα. Ξαφνικά παγώνουν όλα. Η εκταφή ματαιώνεται. Το μνήμα θαρρείς πως αντιστέκεται, σαν να κρύβει μέσα του μια ολόκληρη ιστορία. Ζωντανή. Στοιχειωμένη. 1993, Νέα ΥόρκηΤο σημαδεμένο κορίτσι καταδύεται συχνά σε έναν αλλόκοτο εφιάλτη· φωτιά κι αντάρα, ουρλιαχτά και ολολυγμοί, και μια γυναικεία φιγούρα να ζητά από εκείνη κάτι... Άραγε τι; Ώσπου, μια παλιά φωτογραφία θα της γίνει εμμονή... ένα κυνήγι μαγισσών θα ξεκινήσει.Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η αλήθεια μέχρι να αναδυθεί στο φως, ακόμα κι αν άργησε μια ολόκληρη ζωή;