Η χημικός : μυθιστόρημα - Meyer, Stephenie, 1973- (Ψυχογιός, 2017)
Σε αυτό το καταιγιστικό θρίλερ, μια πρώην πράκτορας που την κυνηγά η Υπηρεσία της πρέπει να αναλάβει μια τελευταία αποστολή ώστε να "καθαρίσει" το όνομά της και να σώσει τη ζωή της. Δούλευε κάποτε για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ωστόσο αυτό είναι κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν. Κορυφαία στον τομέα της, ήταν ένα από τα σκοτεινότερα μυστικά μιας υπηρεσίας τόσο σκιώδους, που δεν έχει καν όνομα. Κι όταν αποφάσισαν ότι είναι επικίνδυνη για εκείνους, άρχισαν να την καταδιώκουν. Σκότωσαν το μοναδικό άτομο που εμπιστευόταν, αλλά η πληροφορία που γνωρίζει συνεχίζει να συνιστά απειλή για εκείνους. Τώρα δε μένει ποτέ στο ίδιο μέρος ούτε και χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα για πολύ. Τη θέλουν νεκρή, και μάλιστα γρήγορα. Όταν ο πρώην εκπαιδευτής της της προσφέρει μια διέξοδο, συνειδητοποιεί ότι είναι η μόνη της ευκαιρία για να σωθεί. Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναλάβει μια τελευταία δουλειά για τα πρώην αφεντικά της. Με τρόμο θα ανακαλύψει ότι η νέα πληροφορία θα κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, προετοιμάζεται για τη σκληρότερη μάχη της ζωής της. Στην πορεία, όμως, θα ερωτευτεί κάποιον που θα περιπλέξει τις πιθανότητές της να επιβιώσει. Βλέποντας τις επιλογές της συνεχώς να μειώνονται, θα πρέπει να αξιοποιήσει τις μοναδικές της ικανότητες με τρόπους που δε φανταζόταν ποτέ. Σε αυτό το εξαιρετικά δουλεμένο μυθιστόρημα, η Μάιερ πλάθει μια ατρόμητη και συναρπαστική νέα ηρωίδα, με ιδιαίτερες δεξιότητες. Και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι μία από τις κορυφαίες συγγραφείς παγκοσμίως.