Παροιμίες και παροιμιώδεις φράσεις του Ελληνισμού : από τις απαρχές μέχρι τις μέρες μας - Κούβελας, Αλέξης Δ. ([χ.ό.], 2018)
Το βιβλίο αυτό των 80.000 χιλιάδων παροιμιών και παροιμιωδών φράσεων του Ελληνισμού αποτελεί μια πραγματική κιβωτό του Ελληνικού και του παγκόσμιου πνεύματος, έναν ανεκτίμητο πνευματικό θησαυρό. Ότι σοφό και ωραίο έχει ο λαό μας στη διαχρονική πορεία και συνέχεια είναι αποθησαυρισμένο στο βιβλίο αυτό, μέσα στις 80.000 χιλιάδες Ελληνικές Παροιμίες και παροιμιώδεις φράσεις. Η σοφία δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων και φωτεινών πνευμάτων, αλλά πολύ συχνά είναι και προνόμιο και των απλών ανθρώπων του λαού. Μέσα στις μικρές φράσεις περιέχονται μεγάλες αλήθειες χρήσιμα συμπεράσματα πείρα και σοφίας από τη ζωή, που άλλοτε δίνονται άμεσα και κατανοητά και άλλοτε έμμεσα και αλληγορικά.