Το μπλε παλτό : για παιδιά από 9 έως 99 ετών - Παπαδοπούλου, Ηρώ 1973- (Θύρα, 2016)
Η Αναστασία επιθυμεί να αποκτήσει ένα υπέροχο, μπλε παλτό, ένα παλτό, που συναντάει κάθε μέρα σε μια βιτρίνα, καθώς πηγαίνει στη δουλειά της. Είναι όμως τόσο ακριβό, που δεν τολμά ούτε να το ονειρευτεί. Κι όμως μια μέρα το όνειρό μας φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα. Και τότε όλα ανατρέπονται... Η παιδαγωγός και συγγραφέας Ηρώ Παπαδοπούλου αφηγείται στα παιδιά μια ιστορία γεμάτη συγκίνηση και ζεστασιά, μια ιστορία που θα μείνει αξέχαστη!