Μικρά μελετήματα - Ρωμαίος, Κωνσταντίνος Αθ., 1874-1966 (Ελληνικά. Περιοδικόν Σύγγραμα Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Παραρτημα, 1955)
Η κεφαλή της Τεγέας -- Ο μακεδονικός τάφος της Βεργίνας -- Ο λαός και η τέχνη -- Το αρχαίο μακεδονικό ανάκτορο της Παλατίτσας -- Ο έφηβος του Μαραθώνα -- Αρχαίοι τάφοι -- Τα Δολιανά στην αρχαιότητα -- Η αρχαία Αιτωλία και ο Θέρμος -- Αρχαία κεραμίδια -- Εισαγωγη στις λαΐκές λατρείες της Θράκης -- Οι καλικάτζαροι -- Τα Λυκοχάντζια του Πόντου -- Οι Δρίμες -- Ο Βουρβουριώτης κλεφτοκαπετάνιος Πανάγος Μαντάς