Αι γενεαί πάσαι, ή, Η σήμερον ως αύριον και ως χθές - Εμπειρίκος, Ανδρέας, 1901-1975 (Άγρα, 1984)
Τα περισσότερα ποιήματα της ποιητικής αυτής συλλογής γράφτηκαν μεταξύ 1959 και 1965. Μερικά δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο περιοδικό Πάλι το 1965. Το ποίημα "Ράγκα-Παράγκα ή Όταν τα συνήθη λόγια δεν αρκούν" τυπώθηκε στον κατάλογο της πρώτης ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού το 1966. Το ποίημα "Οι παπαρούνες" δημοσιεύτηκε το 1974 στην Ανθολογία των εκδ. Άγκυρα. Το ποίημα "Πουλιά του Αμαζονίου" δημοσιεύτηκε το 1976 στο περ. Ηριδανός, τεύχος 4, αφιερωμένο στον Ανδρέα Εμπειρίκο και τον ελληνικό υπερρεαλισμό. Ολόκληρη η συλλογή εκδόθηκε για πρώτη φορά, με επιμέλεια Γιώργη Γιατρομανωλάκη, από τις εκδ. Άγρα τον Δεκέμβριο 1984.