Το σύμπαν σε ένα καρυδότσουφλο - Hawking, Stephen W., 1942-2018 (Κάτοπτρο, 2001)
Με το νέο βιβλίο του, ο Stephe Hawkig,ένας από τους διαπρεπέστερους θεωρητικούς φυσικούς της εποχής μας και σημαίνων διανοητής, μας οδηγεί στην πρώτη γραμμή της έρευνας στη θεωρητική φυσική, για να μας μυήσει στα μυστήρια των εντυπωσιακών ανακαλύψεών του. Με το προσιτό και συχνά παιγνιώδες ύφος του μας ταξιδεύει από την υπερβαρύτητα στην υπερσυμμετρία, από την κβαντική μηχανική στη Θεωρία-Μ, από την ολογραφία στο δυϊσμό-τα τρομερά πεδία έρευνας στα έσχατα σύνορα της επιστήμης.