Ο διάβολος και η δεσποινίδα Πριμ - Coelho, Paulo, 1947- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2001)
"Με το βιβλίο Ο Διάβολος και η Δεσποινίδα Πριμ ολοκληρώνω την τριλογία "Και την Εβδόμην Ημέρα..." που περιλαμβάνει τα βιβλία Στις Όχθες του Ποταμού Πιέδρα Κάθισα και Έκλαψα (1994) και Η Βερόνικα Αποφασίζει να Πεθάνει (1998). Και τα τρία αυτά βιβλία μιλούν για μία βδομάδα στη ζωή συνηθισμένων ανθρώπων, που ξαφνικά έρχονται αντιμέτωποι με τον έρωτα, το θάνατο και την εξουσία. Πάντα πίστευα ότι οι βαθιές αλλαγές, και στον άνθρωπο και στην κοινωνία, συμβαίνουν σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα. Τη στιγμή που το περιμένουμε λιγότερο, η ζωή πετάει μπροστά μας μια πρόκληση για να δοκιμάσει το θάρρος και την επιθυμία μας για αλλαγή· τη στιγμή αυτή καθόλου δεν ωφελεί να προσποιηθούμε ότι δε συμβαίνει τίποτα ή να δικαιολογηθούμε λέγοντας ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. "Η πρόκληση δεν περιμένει. Η ζωή δεν κοιτάζει πίσω. Μια βδομάδα είναι διάστημα περισσότερο από αρκετό για να αποφασίσουμε αν θα δεχτούμε ή όχι το πεπρωμένο μας".