Φωτογραφία σε σέπια - Allende, Isabel, 1942- (Ωκεανίδα, 2001)
Ένα εξαίρετο μυθιστόρημα τοποθετημένο στα τέλη του 19ου αιώνα στη Χιλή, και μαζί ένα θαυμάσιο οικογενειακό έπος, όπου ξαναβρίσκουμε ορισμένα πρόσωπα από την "Κόρη της Μοίρας" και το "Σπίτι των Πνευμάτων". Η πρωταγωνίστρια,η Αουρόρα ντελ Βάλιε, υποφέρει από ένα τρομερό ψυχικό τραύμα, που καθορίζει το χαρακτήρα της και σβήνει από τη μνήμη της τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής της.